De ce este atât de semnificativ acest moment astral? (vă amintiți Orele astrale ale omenirii de Stefan Zweig?…) Pentru că acesta este un moment de încheiere a unui ciclu care a reprezentat o evoluție majoră a subconștientului nostru.
Această evoluție – revoluție în etapa 2014 – 2015 a inceput cu eclipsa de lună din 15 aprilie 2014 și se încheie acum, cu eclipsa din 28 septembrie 2015. Pe de altă parte, această eclipsă ne pregătește pentru portalul Lunii Noi din 11.11.2015.

S-o luăm cu începutul, Irina ne dă toate detaliile 🙂

Luna Nouă din 13 septembrie ne-a cerut să lăsăm în urmă tot – tot – tot (..greu, Dom’le, greu…) ce știam, făceam, gândeam… și să aducem în conștientul nostru potențialul nelimitat cu care suntem înzestrați, pentru a putea manifesta … nelimitat.

LP28.09.2015

Luna Plină din 28 septembrie are – conform astrologiei vedice – următoarele coordonate. Luna se află în zodia Peștilor, în Casa a VIII-a, în conjuncție cu Nodul Sud. Soarele se găsește în Casa a II-a, împreună cu Mercur retrograd și cu Nodul Nord. Ascendentul momentului este în Leu, unde se găsesc în conjuncție Marte și Jupiter. Saturn este în Casa a IV-a, in Scorpion, iar Venus în Rac, în Casa a XII-a.

Toate acestea ne conduc către următoarele idei si semnificații.

Perioada următoare vorbește despre manifestarea solară a sinelui nostru, despre manifestarea divinului din noi. Avem dinamismul și forța necesare pentru a iniția aceste acțiuni, dar avem și dramul de noroc care să ne susțină, picătura care să miște lucrurile în direcția favorabilă nouă. Perioada care urmează după această Lună Plină este foarte bună pentru inițierea de proiecte îndraznețe, dinamice.

Există în această poziție a stelelor un aspect de cuplu de forțe, care fac ca totul să se miște dacă noi suntem suficient de curajoși să acționăm. Toată această configurație ne îndeamnă să acționăm mai ales în plan material.

Direcția este dinspre Casa a VIII-a, Casa a tot ceea ce ni se dă, a bunurilor pe care le primim de la alții (sau, după cum precizează Irina, foarte hotărâtă, a bunurilor pentru care am muncit în altă viață), spre Casa a II-a, Casa banilor și bunurilor personale, a tot ceea ce dobândim prin eforturi personale, prin munca proprie. Aici, in Casa a II- avem și zestrea genetică, darurile pe care le-am primit la nașterea în acastă viață.

Deci, printr-o transformare foarte puternică (printr-un efort conștient) a subconștientului la nivel emoțional, prin curățare și eliberare (de frici, prejudecăți, resentimente), putem stabiliza și materializa ceea ce avem nevoie (și poate și ceea ce ne dorim). Este o direcție foarte logică: întâi eliberăm, apoi construim. Stelele ne spun și că am mai fost pe drumul ăsta, dar lecția trebuie reluată, a mai rămas ceva de verificat și poate de îmbunătățit. Este posibil ca la trecerea anterioară să nu fi fost suficient de puternici, de fermi, de încrezători, ne-a lipsit curajul, avântul, dorința n-a fost suficient de mare… acum, revenim și facem lucrurile bine.

Este necesar să revizuim proiecte mai vechi pe care dintr-un motiv sau altul nu le-am pus în practică, având acum șansa să le putem iniția și da viață.
Această verificare ar trebui facută mai ales în zona de comunicare, planificare, organizare, în tot ceea ce ține de aspectele financiare – printr-o simplă reorganizare se poate câștiga foarte mult. Este posibil să găsim o chitanță, un act, care să fie salvatoare pentru situația sau proiectul pe care le dorim aduse la lumină.

Un alt aspect important este cel al familiei – de acum ne asumăm responsabilitatea (sau ne eliberăm de ea cu totul) a propriei familii și a posesiunilor comune. Câștigul și evoluția pot veni din și prin asumarea responsabilităților legate de familie și proprietăți. Ordonarea de care am amintit mai sus este valabilă și în cazul familiei și astfel vom avea parte de o reorganizare și stabilizare în această zonă din viața noastră.

Și în toate aceste manifestări și transformări, stelele ne mai cer să mai folosim un liant – toate acțiunile pe care le facem pentru această eliberare, ordonare, reorganizare (ritualuri, meditații, rugăciuni, orice) – trebuie să fie făcute frumos, cu onestitate, în armonie cu noi, cu blândețe, cu vorbe bune, cu lumină. De asemenea, mai suntem îndemnați să curățăm concepțiile pe care le avem despre cum ”trebuie” să arate o relație, suntem îndrumați să facem o filtrare a gândurilor care ne blochează, a interpretărilor greșite la nivelul sentimentelor și al sexualității.

In final, câte ceva despre numerograma zilei de 28 septembrie, foarte simplă, de altfel: avem de-a face cu o zi de tip yang, în care predomină energia de acțiune, o zi de sfârșit și de început, o zi care ne poate aduce un maxim de împlinire în plan material… totuși, cu o exprimare maximă a emoțiilor!

Bun….. totuși, după atâta teorie și explicații, ceva practică… ce ar trebui să facem zilele astea?

1. Să nu ne certăm, să nu ne enervăm, să încercăm să mediem pe cât posibil, să acționăm ca ființe de lumină, din conștiința superioară
2. Să aducem armonie în jurul nostru prin gânduri, cuvinte, acțiuni
3. Să visăm și să ajungem odată la lista de proiecte pe care să le aducem la lumină
4. Să începem să punem în aplicare tot ce am amânat de ceva vreme încoace (n-am avut chef, n-am avut cu cine…motivele obișnuite…)
5. Să ascultăm șoaptele sufletului și să ne bucurăm de noi….

Mai multe, la lecția practică de săptămâna viitoare! Vă așteptăm!

Cu multă iubire,
Irina și Sylvie

 

 

Advertisements